Region Prizrena je na poslednjem mestu po broju porodica koje primaju socijalnu pomoć

Datum: 04.02.2023


Kosovska agencija za statistiku, između ostalog, kontinuirano objavljuje broj porodica i broj članova porodice koji su korisnici šeme socijalne pomoći tokom 2022. godine.

KAS je objavio broj ovih porodica i njihovih članova po regionima.

U podacima koje je dala SuharekaOnline, poznato je da je region Prizrena, koji uključuje i opštinu Suva Reka, na poslednjem mestu na listi koja sadrži broj porodica koje koriste šemu socijalne pomoći.

Region Prizrena je tokom 2022. godine registrovao preko 1.539 porodica sa preko 5.717 članova koji su koristili šemu socijalne pomoći, sa ovom cifrom, region Prizrena je na poslednjem mestu među svim regionima Kosova.

Na osnovu statistike ASK-a, čini se da je region Mitrovice na prvom mestu po broju porodica koje koriste šemu socijalne pomoći, gde je tokom prethodne godine registrovano preko 6.096 porodica ove kategorije, dok je region Prištine rangiran posle ovog regiona. preko 5.933 porodice, zatim Pećki region sa preko 2.554 porodice, Region Đakovice sa preko 2.470 porodica, Region Uroševca sa 2.232 porodice i Region Gnjilana sa 2.157 porodica.

Dok, analizirajući podatke ASK, čini se da se broj porodica koje koriste šemu socijalne pomoći u regionu Prizrena smanjio u poređenju sa poslednjih šest meseci sa prvim 2022.

 

 


Normalna verzija ove vesti
Vesti iz iste kategorije
Početna stranica