Ugašen požar na brdu Gorica u Podgorici

Datum: 24.07.2024


Požar koji je tokom prethodne noći zahvatio brdo Gorica u Podgorici ugašen je u srijedu, javio je reporter Radija Slobodna Evropa (RSE) sa lica mjesta.

Zbog vjetra koji duva u Podgorici ekipe Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada su na terenu dok protivpožarni avion nadlijeće opožareni predio iznad brda Gorica.

Vatra je sinoć oko devet sati zahvatila nisko rastinje i borovu šumu na brdu Gorica a vatrogasne ekipe su jutros oko dva sata uspjele da lokalizuju požar.

Podgoričkim vatrogascima su u gašenju pomagale kolege iz Cetinja, Danilovgrada i Nikšića.

Zamjenik gradonačelnika Podgorice Luka Rakčević je kazao da je požar najvjerovatnije izazvan "nesmotrenim paljenjem vatrometa".

"Određena lica su tim povodom lišena slobode i predata tužilačkim organima", napisao je Rakčević na Facebooku. Prema njegovim riječima tokom gašenja požara, lakše su povrijeđena dva lica.

Policija je najavila da će podnijeti krivičnu prijavu protiv D.I. (45), osumnjičenog za izazivanje požara.

Kako navode, tužilac u Osnovnom tužilaštvu kvalifikovao je krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Podgoričanka Dragica Miličković je u srijedu za RSE kazala da odgovornost za požar na Gorici snosi njen prijatelj, koji je zapalio vatromet da proslavi rođenje unuka.

Kuća porodice Miličković se nalazi tik uz brdo Gorica.

Ne navodeći ime prijatelja koji je zapalio vatromet Miličković je kazala da on priznao krivicu i da ga je policija privela.

"Kada smo vidjeli da je izbila vatra počeli smo da gasimo. Zvali smo vatrogasce nekoliko puta, koji su nam rekli da je požar zahvatio Goricu i da njihove službe već gase požar".

Miličković se izvinila građanima i nadležnim zbog požara i izrazila spremnost da njena porodica učestvuje u pošumnjavanju Gorice.


Normalna verzija ove vesti
Vesti iz iste kategorije
Početna stranica