ABK posle sastanka sa Lajčakom: Evropski plan ima naš glas

Datum: 10.03.2023
Podeli Tvituj

Potpredsednik Alijanse za budućnost Kosova  Ardian Đini rekao je da ova stranka nije promenila stav i da i dalje podržava evropski plan.

Đini, je nakon sastanka sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom, rekao da je iako podržavaju plan EU, tražili su neka pojašnjenja.

„Još jednom ponavljamo da nema promene u stavu  Alijanse. Ako takav dogovor na osnovu ustava, dođe i u Skupštinu, prihvatićemo ga. Nemamo velike dileme, ali su nam potrebna neka pojašnjenja", rekao je on.

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da je zadovoljan što su  danas dočekali specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka i njegov tim, koji ih je detaljno obavestio o, kako je naveo, dosadašnjem napretku u zaključivanju sporazuma za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije.

„Izrazio sam zahvalnost zbog jedinstva država članica Evropske unije u podršci ovom sporazumu. Veoma cenim izuzetnu posvećenost Sjedinjenih Američkih Država u cilju postizanja sporazuma, što je uloga koja je od vitalnog značaja u njegovoj implementaciji“, napisao je Haradinaj na Fejsbuku nakon sastanka sa Lajčakom.

Haradinaj je  istakao da je za Alijansu za budućnost Kosova ovaj sporazum od nacionalnog interesa, jer obezbeđuje stabilan put Kosova ka evroatlantskim integracijama.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije