Bizarna krađa: Muškarac iz voza ukrao kutiju s doniranim matičnim ćelijama

Datum: 15.11.2023
Podeli Tvituj

Bizarna i besmislena krađa s potencijalno ozbiljnim posledicama dogodila se u ponedeljak na glavnoj željezničkoj stanici u Duizburgu kada je lopov ukrao transportnu kutiju s doniranim matičnim ćelijama.

U ponedeljak uveče je iz voza Intercity Expressa 129, koji saobraća između holandskog Arnhema i nemačkog grada Duizburga ukradena rashladna kutija s doniranim matičnim ćelijama.

U vagon je oko 18.30 seo Francuz (59) zadužen za transport matičnih ćelija, ali kad je voz stao na stanici u Duizburgu pored njega je prošao nepoznati muškarac i iznenada zgrabio transportni frižider.

Francuz je odmah prijavio krađu saveznoj policijskoj stanici u Duizburgu pa su se u potragu uključile i državna i savezna nemačka policija.

Istovremeno su analizirani snimci nadzornih kamera na kojima se vidi lopov koji odnosi kutiju.

“Detektivi u civilu od ranije poznaju muškarca po krađama i uspeli su da ga identifikuju. Mada znaju njegovo ime, potraga za osumnjičenim za sada je neuspešna”, navela je policija.

Krađa je potpuno besmislena jer počinilac ne može ništa s matičnim ćelijama, rekli su iz policije, dodavši da je pokrenuta kriminalistička obrada zbog krađe.

Gotovo potpuno prazna transportna kutija na kraju je pronađena na istočnom ulazu u stanicu. U njoj su ostale dve epruvete s krvlju, ali odnete su sve kesice s matičnim stanicama.

Terapijom matičnim stanicama u većini slučajeva leče se pacijenti koji boluju od nekog oblika raka krvi. Za većinu bolesne dece i odraslih takva je donacija poslednja nada za ozdravljenje.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije