Borenović: Borel potvrdio da je BiH uvela sakcije Rusiji, SNSD krije od javnosti

Datum: 17.02.2023
Podeli Tvituj

Predsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović izjavio je da je Bosna i Hecegovina uvela sankcije Rusiji i da se to videlo i tokom posete Predsedništva BiH Briselu.

„Dok zvaničnici Evropske unije po ko zna koji put potvrdjuju da je BiH uvela sankcije Rusiji, a sada je potvrda stigla i od visokog predstavnika za spoljnu politiku i bezbednost EU Žozepa Borela, predstavnici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i dalje obmanjuju narod da to nije istina“, rekao je Borenović, saopšteno je iz PDP-a.

On je istakao da je Borel i juče, posle sastanka sa članovima Predsedništva BiH „nahvalio to što je BiH uvela sanckije Rusiji“, a da se srpska članica Predsedništva BiH Željka Cvijanović (SNSD) „pravila da o tome nije bilo reči“.

„Od marta prošle godine BiH se redovno pridružuje sankcijama, a predstavnici režima nas ubedjuju da to nije istina, iako jasno stoji na zvaničnim stranicama evropskih institucija da jesmo jedna od zemalja koja je uvela sankcije“, naveo je Borenović.

Dodao je da Savet ministara BiH već deset meseci, zbog protivljenja ministara iz SNSD-a, odbija da mu, kao poslaniku u Predstavničkom domu parlamenta BiH, odgovori na poslaničko pitanje – da li se BiH pridružila sankcijama.

„Šta kriju, zašto ne saopšte istinu?“, ocenio je Borenović.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije