Crni humor sa Ukšinom Hotijem, porodicom: Trebalo bi da postoji zakon za nacionalne vrednosti

Datum: 05.09.2023
Podeli Tvituj

Sin Ukšina Hotija, Andin Hoti, reagovao je na objavu na internetu pod naslovom "Pronađi gde je Ukšin Hoti", fotografiju koja se smatra crnim humorom u vezi sa nestankom aktiviste i profesora Ukšina Hotija.

Andini je rekao da je to uvredljivo i neprihvatljivo za njegovu porodicu, kao i da vređa najuzvišenije vrednosti društva i put Kosova ka slobodi. Međutim, rekao je da su sa novinarom razjasnili.

„Mi smo kao porodica zabrinuti onim što smo videli. Međutim, ja se ne bavim pojedincem, već fenomenom. Ovo ima više veze sa nedostatkom zakona, koji ima veze sa zaštitom nacionalnih vrednosti i ljudi koji iskorišćavaju pravo na izražavanje što pre svega šteti nama kao porodici, ali ne samo. Imamo posla sa nacionalnom ličnošću i još više sa nestalom osobom“, rekao je Hoti.

Povodom objave u ime novinara, kaže da se razjasnio sa njim.

„Svaki video ponovo postavljamo na internet pošto je u emisiji bilo mnogo šala. Nismo ga ni pogledali. Kada smo primili poziv, izbrisali smo ga. Žao nam je, veoma nam je žao porodice Hoti, ali iskreno, to nije nešto što smo mi stvorili“, rekao je novinar koji je objavio snimak.

U međuvremenu, Udruženje novinara Kosova saopštilo je da AGK ne prati „meme“ na internetu.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije