Dačić i ministar inostranih poslova Filipina na samitu ASEAN u Džakarti

Datum: 05.09.2023
Podeli Tvituj

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar inostranih poslova Filipina Luis Manalo na marginama 43. Samita Asocijacije nacija Jugoistočne Azije (ASEAN) u Džakarti razgovarali su o unapređenju odnosa dve zemlje.

Kako je saopštilo ministarstvo spoljnih poslova, na bilateralnom planu u fokusu razgovora bilo je jačanje političkog dijaloga na najvišem i visokom nivou kroz razmenu poseta i potpisivanje Memoranduma o razumevanju o političkim bilateralnim konsultacijama koji je u pripremi, ali i razvoj privredne, kulturne, obrazovne i naučno-tehničke saradnje.

Sagovornici su razmatrali mehanizme i modalitete saradnje koje ASEAN omogućava kroz unapređenje političkih, trgovinskih i ekonomskih veza sa državama članicama, kao i u širim multilateralnim okvirima.

Dačić je izrazio zahvalnost Filipinima na principijelnoj i doslednoj podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije, koja se ogleda i u podršci koju nam pruža u međunarodnim organizacijama, uz nadu da će biti nastavljena i u budućnosti.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije