Direktor policije Crne Gore: Plašim se da nije tačno da ništa nije odneseno iz Višeg suda

Datum: 13.09.2023
Podeli Tvituj

Direktor Uprave policije Crne Gore Nikola Terzić kazao je da istraga o obijanju sudskog depoa ide u dobrom smeru, ali i dodao da bi voleo da je u pravu predsednik Višeg suda Boris Savić da gotovo ništa ne nedostaje iz tog objekta, te da se plaši da će istina biti drugačija.

„Za razliku od predsjednika Višeg suda, koji je saopštio da gotovo nijedan dokaz iz depoa ne nedostaje, mislim da niko nije uložio toliki trud i napor zbog rekreacije, iako bih voleo da je on u pravu, a da ja grešim. Plašim se da će istina biti drugačija“, kazao je Terzić „Vijestima“.

Kako je dodao, ovaj slučaj pokazuje da ljudi s one strane zakona ne miruju. „Međutim, neka budu sigurni da ne mirujemo ni mi i da ćemo ih uskoro izvesti pred lice pravde“, dodao je on.

Danas otkriveni tunel prokopan ispod Višeg suda u Podgorici izlazi u stan naspram zgrade tog suda, potvrdio je crnogorski ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i dodao da je stan u privatnom vlasništvu. Adžić je novinarima kazao da je akcija dugo pripremana i da liči na akcione filmove, te da reč o napadu na sistem i državu.

Da otkriće tunela ispod zgrade suda priliči holivudskom scenariju saglasan je i arhitekta Dženan Kolić.

„Za ovakav poduhvat je potrebna organizacija, ljudstvo, ozbiljna tehnologija i ogromna finansijska sredstva“, kazao je Kolić.

Izgradnja tunela podrazumijeva planiranje i dobro poznavanje zgrade suda i okoline.

„Kada krenete iskop potrebne su vam koordinate, recimo da ne krenete iskop a nemate koordinate mogli bi da izađete na trg a mislim da njima to nije cilj nego su perfektno odradili posao. Svaka mašina koja se koristi prilikom iskopa prenosi vibracije, i te vibracije bi osjetili svi zaposleni“, dodao je Kolić za Radio televiziju Crne Gore.

Stan ispod kojeg je tunel iznajmljen je pre dva mjeseca. Osnovno državno tužilastvo formiralo je predmet o ovom slučaju.

Opoziciona Demokratska partija socijalista (DPS) je saopštila da Tužilaštvo treba da istraži kako se sistematski urušavao bezbednosni sistem države, tako što su privatizovane dve najvažnije institucije, iz njih oterani sposobni kadrovi.

„Posljednji skandal sa rupom u zidu depoa Višeg suda samo je posledica takvog delovanja”, poručio je Nikolić.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije