Čeku: Opština će obezbediti lokaciju i projekat za realizaciju, a zatim će se graditi stadion u Suvoj Reci

Datum: 14.09.2023
Podeli Tvituj

Prema rečima ministra kulture i sporta Hajrulaha Čekua, podrška Ministarstva sporta sportskom sektoru nikada nije bila veća nego sada i da je sport državni prioritet naše zemlje.

Ovo je usledilo nakon pitanja poslanika Albane Bitići na sednici parlamenta o nedostatku podrške ovom klubu.

„Direktna podrška sportu je povećana za preko 200 odsto u odnosu na 2019. i 2020. godinu, štaviše, institucionalna podrška sportskim klubovima nikada nije bila veća nego sada, samo je kroz zakon o sponzorstvu sport dobio oko 9,2 miliona evra u 2022. godini ili preko 2 miliona evra. evra više nego prethodne godine“, rekao je Ćeku, prenosi klankosova.tv

„Upravo balkanski klub na koji aludirate da nije podržan je bio šampion beneficija iz zakona o sponzorstvu u fudbalskom sportu, ostvarivši 684 hiljade i 100 evra tokom 2022. godine, ovaj budžet i druge prihode kluba. i njegovo korektno rukovođenje od strane čelnika klubova tada je otvorilo put Balkanu da ostvari velike međunarodne uspehe, u kom slučaju su se budžetski prihodi višestruko povećali“, dodao je Čeku.

Na pitanje kada će biti izgrađen novi stadion u Suvoj Reci, Čeku je odgovorio da je „Suva Reka uključena u plan investicija za fudbalsku infrastrukturu o kojem smo razgovarali sa lokalnim nivoom i sa lokalnim i međunarodnim fudbalskim organizacijama u cilju konsolidacije fudbalska infrastruktura“.

„Opština mora da obezbedi lokaciju, zatim, nakon njenog obezbeđenja, opština mora da izradi projekat implementacije i onog trenutka kada opština preduzme ove dve akcije, ministarstvo i Vlada Kosova će podeliti neophodna budžetska sredstva za izgradnju nove zgrade " stadion Suva Reka“.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije