EULEKS vrši raciju u rezidenciji članova porodica Bahrija i Fahrija Fazlija

Datum: 12.09.2023
Podeli Tvituj

Fahri Fazliu, unuk ratnih heroja, Fahrija i Bahrija Fazliua, govorio je o raciji na njihovu porodicu od strane Euleksa i Kancelarije specijalizovanog tužioca.

On je naveo da se racija, koja je počela u 07.00 časova, nastavlja i dalje, sve dok nije rekao da još ne znaju razlog.

„Prije sat vremena kontaktirao sam advokata Artana Čerkinia i on me je obavijestio da je u toku racija u stanu u kojem živi brat heroja Fadil Fazliu... Rekao mi je da ne zna ništa više, razlog je nepoznato, čekamo kada izađemo. Upad je počeo oko 7 ujutro, nisam smeo da uđem unutra. Ostali su zaključani u stanu. Svima su isključeni telefoni“, izjavio je on.

Advokat Čerkini je medijima dodao da je racija bila besmislena, sve dok nije rekao da su dobili javna dokumenta i da "ništa konkretno nisu tražili".

„Sud bi trebalo da bude oprezniji pri izdavanju naloga za pretres jer se narušava privatnost. Nisu zaplenili nijedan dokaz. Slučaj nije javno objavljen, samo je rečeno za potrebe postupaka Specijalizovanih veća. Nisu tražili ništa konkretno, dobili su neka dokumenta koja su javna, tako da uopšte nije bilo potrebe za racijom. Zato sam rekao da je racija bila uzaludna“, rekao je on.

Fahri Fazliu, unuk ratnih heroja, dobio je poziv od Specijalnog tužilaštva u okviru Specijalnog suda na razgovor, iako je naveo da je u vreme rata imao samo 8 godina.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije