Fon der Lajen u Beogradu, u toku sastanak sa Vučićem

Datum: 31.10.2023
Podeli Tvituj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Palati "Srbija" sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

Njih dvoje počeli su tet-a-tet razgovor, a zatim će imati i sastanak sa članovima dveju delegacija.

Posle sastanaka, planirane su izjave za medije Vučića i Ursule fon der Lajen. Fon der Lajen će se zatim sastati i sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić.

Fon der Lajen ranije danas doputovala je u Beograd, a na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekao ju je Vučić.

„Dobro došla, Ursula fon der Lajen. Očekuju nas celodnevni razgovori u kojima ću iskazati svaku vrstu zahvalnosti EU na pomoći i podršci koju nam je pružila, u nadi da će Srbija imati snage da ispuni svoje pristupne obaveze i postane deo porodice evropskih naroda“, napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Predsednik je sinoć rekao da će tokom celog dana imati razgovore sa predsednicom Evropske komisije o svim važnim pitanjima za Srbiju.

„Ona ostaje u Beogradu da prenoći i dugo ćemo, osim zvaničnih razgovora, imati razgovore i posle toga, u četiri oka i zajedničku večeru. Imaćemo mnogo vremena da razgovaramo o svim važnim pitanjima za Srbiju“, rekao je Vučić, a preneo RTS.

Fon der Lajen u Beograd dolazi u okviru četvorodnevne posete Zapadnom Balkanu, koju je počela u nedelju u Skoplju, a kako bi predstavila detalje Plana rasta EU za region.

Ona je juče boravila i u Prištini, gde je na konferenciji za novinare sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani rekla da postoji novi investicioni plan koji funkcioniše veoma dobro, i da se uspesi mogu postići samo ako Beograd i Priština normalizuju svoje odnose.

Fon der Lajen se prethodno u Skoplju sastala sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim i premijerom Dimitrom Kovačevskim, gde je ponovila da EU planira da pomogne zemljama Zapadnog Balkana da ostvare reforme neophodne za integraciju u evropski blok investicijom od šest milijardi evra.

Tokom posetu Zapadnom Balkanu Fon der Lajen je danas pre podne posetila Crnu Goru, a sutra će posetiti Bosnu i Hercegovinu.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije