Formiran koridor u Gazi za evakuaciju civila

Datum: 10.11.2023
Podeli Tvituj

Izraelska vojska (IDF) je objavila formiranje koridora za evakuaciju u intervalu od šest sati duž ulice Salah Al-Din da bi ljudi pobegli na jug iz severne Gaze. Koridor će, kako je rečeno, biti otvoren od 10 do 16 časova. po lokalnom vremenu.

Koridor je po dužini i lokaciji identičan onome što je IDF organizovala juče, a identična po lokaciji (iako duže) onome što je organizovala od prošlog vikenda.

„Severno područje pojasa Gaze smatra se žestokim bojnim poljem i vreme ističe da se evakuiše. Pridružite se stotinama hiljada koji su se povinovali pozivima i preselili se na jug poslednjih dana“, rekao je portparol ID Avičaj Adrae na arapskom na mreži X, nekadašnjem Tviteru.

Podsetimo, desetine hiljada stanovnika Gaze pobeglo je na jug poslednjih dana, prema izraelskoj vladi i Ujedinjenim nacijama.

Portparol američkog Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi rekao je u četvrtak da će Izrael „početi da primenjuje četvorosatne pauze u oblastima severne Gaze svakog dana“, ali još uvek nije jasno da li je to samo formalizacija onoga što je ID već bio. raditi, ili nešto novo.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije