Hladnije i uglavnom oblačno

Datum: 13.11.2023
Podeli Tvituj

Ove nedelje očekuje nas tipična jesen jer će doći do značajnog pada temperature uz konstantnu oblačnost. U nižim predelima očekuju se slabi mrazevi.

Prvog dana ove nedelje očekuje se oblačno vreme, uz kratkotrajne sunčane intervale, saopštavaju iz Hidrometeorološkog instituta Kosova. Minimalne temperature kretaće se od 0 do 3 stepena Celzijusa, a maksimalne dnevne od 11 do 14 stepeni Celzijusovih.

U utorak oblačno sa sunčanim intervalima. Minimalne temperature od 0 do 3 stepena, a maksimalne dnevne od 13 do 16 stepeni Celzijusovih.

I u sredu će biti pretežno oblačno vreme, a očekuje se i kiša. Minimalne temperature kretaće se između 2 do 5 stepeni, a maksimalne dnevne od 11 do 14 stepeni Celzijusovih.

Oblačno sa kratkim sunčanim intervalima biće i u četvrtak. Ne očekuju se promene u termalnim poljima, jer će biti zabeležene temperature kao i prethodnog dana, osim minimalnih, koje će biti nešto niže. Minimalne od 2 do 4 stepena, dok se maksimalne dnevne očekuju između 11-14 stepeni Celzijusovih.

U petak oblačno sa sunčanim intervalima, tokom dana će se razvijati naoblačenje stvarajući uslove za kišu. Minimalne temperature kretaće se od 0 do 3 stepena, a maksimalne dnevne od 10-12 stepeni.

Agrometeorološki uslovi su se znatno poboljšali nakon ovih nedavnih padavina koje su zahvatile celu teritoriju Kosova.

Tokom ovih pet dana duvaće vetar pretežno jugozapadnog i severoistočnog smera brzinom od 1-13 m/s.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije