Kim Džong Un poklonio Putinu dva psa: Rasa pungsan, nepoznata u svetu

Datum: 20.06.2024
Podeli Tvituj

Na listi poklona koje je Vladimir Putin dobio od Kim Džong Una tokom posete Severnoj Koreji našla su se i dva psa neuobičajene rase.

Ruski predsednik Vladimir Putin odlikovan je ordenom Kim Il Sunga, najvišim ordenom Severne Koreje tokom posete Pjongjangu za, kako se navodi, „ogromne zasluge u razvoju dobrosusedskih i bratskih odnosa“ dve zemlje, javio je danas severnokorejski radio „Glas Koreje“.

Orden je Putinu uručen u sredu, a radio napominje da je ruski predsednik odlikovan zbog razvoja odnosa dve zemlje do strateškog partnerstva i zbog, kako se navodi, „neraskidivih savezničkih odnosa i za otvaranje nove stranice korejsko-ruskog prijateljstva“, prenela je agencija RIA Novosti.

Orden Kim Il Sunga ustanovljen je 1972. godine povodom šezdesetog rođendana tadašnjeg predsednika Severne Koreje na predlog njegovog sina Kim Džong Ila.

Taj orden se takođe dodeljuje institucijama i organizacijama, posebno obrazovnim institucijama, medijima i industrijskim preduzećima.

Putin i Kim su razmenili darove, a lideru Severne Koreje su dati na poklon nova limuzina Aurus i set za čaj, dok je Putin dobio nekoliko umetničkih dela, uključujući slike i biste, prenela je ruska agencija TASS.

Severnokorejski lider Kim Džong Un poklonio je Putinu par severnokorejskih pasa rase pungsan.

Rasa lovačkih pasa pungsan uzgajana je u Severnoj Koreji i potiče od vukova i gotovo je nepoznata van zemlje.

Rasa je ime dobila po planinama u severnom okrugu Pungsan, gde je uzgajana.

Psi koje je Kim Džong Un poklonio Putinu

Korean Central News Agency/Korea News Service via AP/Tanjug

Putin je u sredu doputovao zvaničnu posetu Vijetnamu, nakon posete Severnoj Koreji tokom koje je sa liderom te zemlje Kim Džong Unom potpisao Sporazum o strateškom partnerstvu.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije