Kombi naleteo na pešake u Kvebeku, najmanje dvoje mrtvih

Datum: 14.03.2023
Podeli Tvituj

Najmanje dve osobe su poginule, a devet je povređeno nakon što je među pešake uleteo kamionet u gradu Amki, u severnom kanadskom Kvebeku. Vozač, 38-godišnji meštanin, uhapšen je nakon što se predao policiji. Istražitelji i dalje pokušavaju da utvrde da li je incident bio nameran napad, prenosi BBC.

Dvoje stradalih su navodno muškarac u 70-im i još jedan muškarac u 60-im godinama. Kanadski mediji javili su da su među povređenima i deca koja se leče u lokalnoj bolnici.

List Le Devoir citirao je lokalnog biznismena iz Amkia koji je rekao: "Amki je malo mesto... Ovo je lokalna tragedija". Svedok je za novine rekao da je video kako kamion ubrzava dok se približavao pešacima na trotoaru.

Portparol policije Kvebeka Helene St Pierre rekla je da sve ukazuje na to da se radi o izolovanom događaju. "U tom području više nema opasnosti i samo je jedan osumnjičeni", rekla je ona novinarima.

Premijer Kvebeka Francois Legault rekao je da je incident "šokantan", dok je kanadski premijer Justin Trudeau na Tviteru naveo da je njegovo srce uz stanovnike Amkija.

Ovaj incident događa se samo mesec dana nakon što je dvoje dece ubijeno kada je vozač autobusa ušao u vrtić u Montrealu. Policija veruje da je osumnjičeni, Pierre Ny St-Amand namerno odvezao autobus u vrtić tokom jutarnjeg odlaska i optužen je za ubistvo prvog stepena.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije