Kremlj: Oborena tri ukrajinska drona, pokušala napad na Krimski most

Datum: 02.09.2023
Podeli Tvituj

Ruska protivvazdušna odbrana oborila je tri ukrajinska drona u pokušaju napada na Krimski (Kerčki) most, koji je sada privremeno zatvoren, po treći put za manje od godinu dana, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

Pomorska bespilotna letelica uništena je kasno sinoć, a dve jutros, navodi se u saopštenju.

Kjjučna ruta snabdevanja snaga Kremlja u ratu sa Ukrajinom, Kerčki most se više puta našao na udaru otkako je Rusija započela napade u februaru 2022. godine.

Dve ukrajinske bespilotne letelice presretnute su i u ruskoj oblasti Belgorod na granici sa Ukrajinom, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Jedna žena je povređena danas tokom napada na selo u Kurskoj oblasti, blizu granice sa Ukrajinom, rekao je regionalni guverner Roman Starovolt.

Ukrajinski zvaničnici nisu preuzeli odgovornost za napade dronom.

dron rusija ukrajina

Tanjug/AP Photo/Bram Janssen

Ukrajinska vojska je saopštila da je Rusija u prethodna 24 sata izvela četiri raketna napada i 39 vazdušnih udara, pored 42 napada iz višecevnih raketnih bacača.

Zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Malijar rekla je juče da kijevske trupe napreduju u regionu Zaporožja.

Britanski vojni zvaničnici rekli su ranije danas da Rusija rizikuje da podeli svoje snage u pokušaju da spreči ukrajinski prodor na jugu Ukrajine.

Prema britanskim obaveštajnim podacima, ukrajinske snage su nastavile da preduzimaju ofanzivne akcije ka Orihivu na jugu Ukrajine, a jedinice su stigle blizu ruske glavne odbrambene linije.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije