Kurti: Učešće Radoičića u napadu potvrdilo značaj oživljavanja pluralizma kod Srba

Datum: 27.09.2023
Podeli Tvituj

Aljbin Kurti je na sednici Vlade Kosova naveo da nedeljni napad u Banjskoj svedoči o opasnosti, svrsi i potencijalu srpskih kriminalnih grupa na severu. Dodao je da je oduzeta količina oružja u vrednosti od pet miliona evra i naveo da "hitno treba oživeti pluralizam kod Srba na Kosovu".

"U nedelju su narušeni suverenitet, nacionalni integritet i bezbednost države. Ovaj napad je pokazao potrebu za većom međunarodnom saradnjom, ali i većom zaštitom granica sa Srbijom", rekao je on.

Kurti je istakao da je učešće potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića u ovom napadu još jednom potvrdilo značaj oživljavanja političkog pluralizma kod Srba na Kosovu.

"Istog dana se pokazala opasnost, cilj i spremnost kriminalnih grupa sa dovoljnom količinom vojne opreme sa kojima smo se borili preko dve godine. Srbi na Kosovu moraju biti oslobođeni ove ograde", dodao je premijer Kosova.

Premijer Kosova Aljbin Kurti je kazao da je "ovo najveći uspeh policije od proglašenja nezavisnosti".

Vlada Kosova je na sednici usvojila odluku o dodeli 50.000 evra porodici narednika Kosovske policije Afrima Bunjakua koji je ubijen u nedelju u selu Banjska u opštini Zvečan.

Sednica je počela minutom ćutanja za ubijenog policajca.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije