LDK: Kurti se predao vladi, da se nikada ne vrati

Datum: 01.04.2024
Podeli Tvituj

Član Predsedništva Demokratskog saveza Kosova Berat Rukići rekao je da su izjave premijera Aljbina Kurtija, koji je spreman za izbore, podnesak vlade bez ikakvih rezultata.

Govoreći o EO, Rukići je rekao da "Kurti pretvara primopredaju u kartu viktimizacije u nadi da će se pretvoriti u još nekoliko glasova".

„Predajte se, predajte se dužnosti, tako da je dobila veoma moćan i neviđen mandat i još se predaje. To je predaja od nesposobnosti, to je predaja od nesuočavanja sa pritiscima, to je predaja od upravljanja bez ikakvih rezultata. Obično se ovaj podnesak pokušava pretvoriti u karticu za viktimizaciju, za koju se nadaju da može pretvoriti u još nekoliko glasova. U stvari, rekli smo, kažemo naglas da oni koji se predaju treba da podnesu ostavke i da ne traže da im olakšaju bekstvo eksploatacijom opozicije i viktimizacijom. Premijer koji se preda, premijer koji ne dođe u vladu sa 50 plus odsto treba da podnese ostavku i nikada se ne vrati, jer je stvarno napravio štetu, a nije ni pokazao rezultat“, rekao je Rukići.

Zvaničnik LDK je izjavio da Kurti ne bi trebalo da se vrati kao premijer jer bi to "bio gubitak za zemlju". Prema njegovim rečima, nema spremnije stranke od DSK da izađe na izbore.

„Ne verujem da postoji stranka koja je spremnija, to znači da smo prošli kompletan proces u unutrašnjim strukturama. U izboru novih partijskih organa, u jačanju mandata predsednika Abdiksikua, imamo detaljan program upravljanja... Da, izbori moraju doći kao rezultat procesa koji konstatuje predaju vlasti, razlozi zašto se ova vlada predaje i normalno ostavka premijera. Otvoreni smo za svaki period, koji je razuman period i sa formalno-pravnog i sa praktičnog aspekta za organizaciju izbora“, naglasio je Rukići.

Za izbore se izjasnila i Demokratska partija Kosova. Njen portparol Faton Abdulahu rekao je u četvrtak u emisiji "Interaktiv" KTV-a da izbori treba da budu održani što je pre moguće. Ovaj entitet će predložiti Bedri Hamzu za premijera na predstojećim parlamentarnim izborima.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije