Lični podaci uposlenika Rio Tinta 'možda su hakirani'

Datum: 23.03.2023
Podeli Tvituj

Lične podatke bivših i sadašnjih australskih zaposlenika Rio Tinta Ltd možda je ukrala skupina kibernetičkog kriminalaca, navodi se u dopisu osoblja koji je novinska agencija Reuters objavila u četvrtak, 23. marta.

Hakerska grupa je vjerojatno zaplijenila podatke poput platnih lista i i preplatama malog broja zaposlenika iz januara 2023. godine, pokazuje dopis.

"Istrage sada ukazuju na mogućnost da su ugroženi podaci Rio Tinta", rečeno je.

"Skupina kibernetičkog kriminalaca zaprijetila je da će objaviti podatke na tzv. mračnom webu (dark web), a istrage o incidentu su u toku. Do danas nijedan od gore opisanih zapisa nije objavljen i još uvijek ne znamo posjeduje li kibernetička kriminalna skupina te zapise ili ne", dodao je britansko-australski rudarski div.

Ukradeni podaci odnose se na napad na GoAnywhere - softver za upravljani prijenos datoteka (MFT) koji nudi kompanija za kibernetičku sigurnost Fortra - koja također pruža svoje usluge Riju.

Budući da je GoAnywhere dobavljač temeljen na oblaku (cloud), nema operativnog utjecaja ili rizika za mrežu Rio Tinto, stoji u dopisu.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije