Memli Krasnići: Vlada je decu Kosova ostavila bez školskih udžbenika

Datum: 04.09.2023
Podeli Tvituj

Na vanrednoj plenarnoj sednici Skupštine Kosova raspravlja se o „propustu Vlade Republike Kosovo da obezbedi udžbenike za učenike osnovnog i nižeg srednjeg obrazovanja za školsku 2023/2024.

Predsednik Demokratske partije Kosova Memli Krasnići optužio je Vladu Kurtija da je ostavila studente bez udžbenika, dok je rekao da poslanici vlade beže od konfrontacije u Skupštini.

On je u ponedeljak izjavio da se nedostatak udžbenika dogodio prvi put nakon proglašenja nezavisnosti, dodajući da je za to odgovoran ministar prosvete Arberie Nagavci.

„Postupci i greške ove vlade čine sednicu vanrednom. Treba razgovarati o reformi obrazovanja, novim mogućnostima koje je ova vlast stvorila. Po prvi put posle proglašenja nezavisnosti, ova Vlada je đake, decu Kosova, ostavila bez školskih udžbenika, što je sramota i kršenje zakona. Ovaj ministar ima krivičnu odgovornost, prekršili su zakon, utrostručili su cenu knjiga“, rekao je Krasnići.

Prema rečima opozicionog poslanika, Vlada umesto 4,8 miliona evra za kupovinu udžbenika izdvaja 12 miliona evra.

„Prošle godine su krivili nastavnike, govoreći im da su nesposobni, a ove godine su stavili novi teret na roditelje da jure gore-dole da kupe knjige. Na ovoj sednici je trebalo postaviti 100 pitanja“, dodao je on.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije