Milan Isakov otkrio zbog čega je bio uhapšen: Jovanjica je bila prava fabrika droge

Datum: 06.09.2023
Podeli Tvituj

Policajac Milan Isakov rekao je danas na suđenju u postupku Jovanjica da je u "Jovanjici" video pravu fabriku droge i da je uhapšen samo zbog toga toga što je sa Slobodanom Milenkovićem uhapsio Predraga Koluviju i što si otkrili "Jovanjicu".

„Samo zato što sam uhapsio sa (Slobodanom) Milenkovićem Koluviju, mene su uhapsili. Zato što smo otkrili „Jovanjicu“ mene je tužilac Nenad Stefanović uhapsio i pritvorio u Centralni zatvor gde se nalaze ljudi koje smo mi hapsili“, rekao je Isakov na samom početku, prenosi Nova.rs.

Kako je ispričao, u Centralnom zatvoru je trpeo razne uvrede i pretnje.

„Tamo sam trpeo razne uvrede, da će me ubiti, ali sam ostao dosledan. Nisu me uplašili. Ako im je cilj bio da me uplaše, da lažno svedočim, nisu uspeli. Čudno je bilo to što su me u tužilaštvu ispitivali kao da sam došao da govorim o saobraćajnoj nedelu, a ne o hapšenju. Pitali su me o kojoj brzini smo se kretali, kojom trakom. Mi smo otkrili fabriku droge, nismo namestili Jovanjicu, kako govore. Da, mi jesmo zaustavili Koluviju, ja jesam učestvovao u operativnom radu, ali zbog tih saznanja mi imamo probleme“, kazao je Isakov.

Pojasnio je da je tužilaštvo iz Savske ulice više puta pokušavalo da sazna ko su njihovi izvori.

„Prilikom zaustavljanja Koluvije on se predstavio kao kolega, rekao da radi u kabinetu ministra, a onda je počeo da se poziva na neke važne ljude. Mi nismo znali koliko su državni službenici i političari uključeni u sve, iako smo mislili da su na našoj stani, oni su na strani kriminala“, kazao je.

„Meni je žao što smo uhvatili državu u kriminalu, u proizvodnji droge, ali ne mogu da verujem da neko pokušava da likvidira inspektore zbog toga. Sve je tačno što je Dušan Mitić pričao, tačno je da su kolege svojim telima branili dokaze kada su dobili informaciju da će upasti specijalna jedinica da uništi sve, tačno je da je jedan član porodice inspektora Mitića poligrafisan. Zgrožen sam da neko želi da ubije ljude koji su rade svoj posao. Da ih nisu smenili, ja bih danas odbio svedočenje i bio bih pored njih i čuvao ih“, kazao je Isakov.

Na pitanje tužioca Saše Drecuna ko su državni funkcioneri koji su bili uključeni i na koji način, Isakov je kazao da će više o tome pričati Slobodan Milenković.

„Koluvija je bio iznenađen našim zaustavljanjem i potresen. Nisam primetio da je koristio telefone, ali su bili kod njega. On je iz svog džepa izvadio legitimaciju i rekao da radi u kabinetu ministra“, rekao je Isakov.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije