Milatović: Dodikova izjava o formiranju jedinstvene države Srba loša i to je svima jasno

Datum: 31.10.2023
Podeli Tvituj

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović rekao je danas da je izjava Milorada Dodika o formiranju jedinstvene države Srba bila loša izjava i da je to svakom jasno.

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da smatra da Srbi u ovom veku treba da formiraju jedinstvenu državu čiji će deo biti i Crna Gora.

„Svakome je vrlo jasno da je to bila loša izjava koju osuđujem kao predsednik Crne Gore. Mi smo jasno zaokružili državnost i snažno trasirali EU put. Zbog građana Bosne i Hercegovine, mi se radujemo da nam se pridruže na tom putu. To je sve što ću reći“, rekao je crnogorski predsednik.

Dodik je rekao da treba napraviti „veliki svesrpski sabor“, sa kojeg će se preneti takva poruka, te naveo da tu jedinstvenu državu treba formirati demokratskim putem i političkim merama, a ne ratom.

„Živimo u doba kad će za nekoliko godina ili decenija morati da se napravi nova konfiguracija sveta, Srbi tu ne smeju da budu zatečeni, već sada treba da kažemo da u ovom veku hoćemo jedinstvenu državu koju čine Srbija, Republika Srpska, ako bude takva demokratska odluka, i Crna Gora“, rekao je Dodik za Sputnjik, kako je objavljeno na njegovom zvaničnom sajtu.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije