Milatović putovao avionom kompanije Air Emeralds, ćerkom kompanije Željka Mitrovića

Datum: 07.09.2023
Podeli Tvituj

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović u zvaničnu posetu Hrvatsku otuputovao je avionom srpske kompanije "Air Emeralds", ćerke kompanije "Air Pink", srpskog biznismena Željka Mitrovića, potvrđeno je iz Milatovićevog kabineta.

Zbog redovne godišnje obuke pilota avio servisa, avion Vlade Crne Gore nije operativan od 3. do 9. septembra.

Avio servis Vlade prikupio je više ponuda privatnih kompanija od kojih je, u odnosu na cenu, „Air Emeralds“ izabrana kao „najoptimalnija potrebama i agendi puta Predsednika Crne Gore u Hrvatsku“, uz napomenu da je predsednik Milatović u Brisel putovao redovnom linijom, ali da „u slučaju zvanične posete Hrvatskoj to nije bilo moguće“.

Iz Kabineta crnogorskog predsednika nije odgovoreno koliki su bili troškovi zakupa aviona kompanije „Air Emeralds“.

Prema podacima iz srpskog registra privrednih društava, „Air Emeralds“ je osnovala 13. januara 2022. kompanija „Air Pink“. U vlasničkoj strukturi „Air Pink“, Željko Mitrović ima 48 odsto, Pink media group dva odsto, a izvesni Aleksandar Ilić 50 odsto.

U julu 2023, vlasnik 100 odsto kompanije „Air Emeralds“ postala je Vesna Tabački, donedavno vlasnica jedne firme za konsultantske usluge iz Beograda. ;“Air Pink“ ostaje u privrednom registru zapisan kao „majka“ kompanija „Air Emeralds“.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije