Ministarka Marsudi: Indonezija neće menjati stav da Kosovo nije nezavisno

Datum: 05.09.2023
Podeli Tvituj

Indonezija neće menjati svoj stav u pogledu nepriznavanja nezavisnosti Kosova, bez obzira na stalnu izloženost pritiscima da promeni ovu ;odluku, izjavila je šefica indonežanske diplomatije Retno Marsudi, na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem na marginama 43. Samita Asocijacije nacija Jugoistočne Azije (ASEAN) u Džakarti.

Marsudi je i predsedavajuća ASEAN-om, a Dačić na samitu učestvuje na njen poziv, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Sagovornici su razmatrali mogućnosti za dalje intenziviranje političkog dijaloga, uz realizaciju poseta na visokom i najvišem nivou, u cilju jačanja saradnje dve zemlje u bilateralnim i multilateralnim okvirima.

Slasili su se da postoji značajan potencijal za razvoj saradnje u brojnim oblastima, te izrazili interes za dalji razvoj i podsticanje privredne saradnje uz jačanje obima trgovinske razmene, investicija, poljoprivredne i saradnje u oblasti turizma i IKT.

Dačić je zahvalio Indoneziji na podršci i pomoći koju je srbiji pružila tokom procesa odlučivanja u okviru ASEAN u vezi sa srpskim zahtevom za pristupanje Ugovoru o prijateljstvu i saradnji u Jugoistočnoj Aziji.

Takođe je ponovio zahvalnost za podršku koju Indonezija pruža očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, navodi se u saopštenju.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije