MUP uzima u upotrebu automobil koji je Burdušiju oduzet

Datum: 05.09.2023
Podeli Tvituj

Ministarstvo unutrašnjih poslova opremljeno je automobilom tipa lendž rover, koji je oduzela Agencija za upravljanje oduzetom ili oduzetom imovinom.

Ovaj automobil, zajedno sa još dva, pripadao je Hisriju Pećaniju, poznatom kao Burduš, koji su zaplenjeni nakon njegovog hapšenja.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova za Telegraf je potvrđeno da je pomenuto vozilo već u upotrebi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je, zbog nedostatka automobila, zatražilo od Agencije dva automobila i naš zahtev je odobren za jedan automobil koji je već u upotrebi u Ministarstvu, prema zakonskim odredbama“, naveo je portparol Ministarstvo unutrašnjih poslova, Nora Fetoši.

Ona je dodala da se ostali zaplenjeni automobili daju na korišćenje raznim državnim institucijama.

„Roba koju oduzme Agencija za upravu oduzetom i oduzetom imovinom, stečenom raznim krivičnim delima, organizovanim kriminalom, švercom i sl., nakon zaplene se daje na korišćenje različitim institucijama, po potrebi i zahtevu. institucije. Na isti način, najveći deo zaplenjenih automobila daje se na korišćenje Kosovskoj policiji, ministarstvima i raznim institucijama, u zavisnosti od zahteva i potreba“, naveo je Fetoši.

Prema važećim zakonima, konfiskacija imovine podrazumeva trajno oduzimanje imovine stečene na nezakonit način, po pravosnažnom nalogu nadležnog suda ili drugog nadležnog organa, dok sekvestracija podrazumeva oduzimanje imovine od strane nadležnog organa do pravosnažne odluke sudija.

Inače, Osnovni sud u Prištini je 21. avgusta 2023. godine naložio Burdušiju da se 18. septembra 2023. godine do 12 časova pojavi u Kazneno-popravnoj službi Republike Kosovo, u Pritvorskom centru u Prištini, kako bi otpočeo izdržavanje kazne zatvora. rečenica .

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije