Nagrada za najpametniji telefon na svetu je podeljena

Datum: 02.03.2024
Podeli Tvituj

Svake godine na najvećem sajmu mobilnih telefona na svetu Mobile Vorld Congress (MVC), nagrade (GLOMO – Global Mobile Avards) se dele u više kategorija, a naravno najzanimljivija kategorija je ona za najbolji pametni telefon u svetu. svet.

Prošle godine je ova nagrada pripala Apple-u i njihovom modelu iPhone 14 Pro, a njegov naslednik, iPhone 15 Pro, takođe je ušao u uži izbor za osvajanje nagrade za 2023. godinu.

Pored Pro serije najnovijih Apple telefona, za titulu najboljeg telefona godine takmičili su se i Samsung Galaxy S23 serija, zatim Galaxy Z Flip 5, OnePlus Open/Oppo Find N i Google Pikel serija pametnih telefona. 8.

Ovogodišnja nagrada pripala je Guglu, odnosno njegovim telefonima Pikel 8 i 8 Pro, a kako su objasnili iz GSMA, organizacije koja organizuje ovaj izbor, najbolji telefon godine kombinuje odlične performanse, inovativnost i liderstvo po oceni svetskih lidera. nezavisni analitičari, novinari i uticajni ljudi.

Rik Osterlo, stariji potpredsednik Guglovog odeljenja za uređaje i usluge, objavio je fotografiju tima koji slavi u Muskovom Ks nakon osvajanja nagrade i zahvalio se svim korisnicima njihovih telefona, kao i timu u Guglu koji je omogućio ovaj uspeh. Ovo je prvi put da je Google telefon dobio nagradu za najbolji pametni telefon godine. Njihov Pikel 6 je takođe izabran za najbolji telefon 2021. godine, dok je Pikel 3, odnosno opcija Night Shift ovog telefona, dobio GSMA nagradu za najbolju disruptivnu inovaciju 2019. godine.

Da je Gugl sa svojim uređajima na dobrom putu govori i podatak da su prošle godine, uglavnom u naručju Pikel 8, isporučili više od 10 miliona pametnih telefona. Iako je ovo brojka koja se ne može porediti sa vodećim kompanijama, ipak pokazuje napredak i povećano interesovanje za telefone i njihovu tehnologiju.

Google je predstavio telefone serije Pikel 8 u oktobru prošle godine. Oba modela pokreću njihov Tensor G3 čip i Android 14 mobilni operativni sistem, a dok običan model ima ekran manje dijagonale (6,2 inča) i dve kamere (50MP glavna i 12MP ultraširoka), Pro model dolazi sa 6,7 inč. ekran i, pored glavne kamere od 50 MP, tu su i dve kamere od 48 MP, ultra-široka i telefoto sa 5k optičkim zumom.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije