Najmanje 29 osoba umrlo od ilegalno pravljenog alkoholnog pića

Datum: 20.06.2024
Podeli Tvituj

Najmanje 29 osoba je umrlo, a desetine su završile u bolnici posle konzumiranja ilegalno pravljenog alkohola u južnoj indijskoj državi Tamil Nadu, rekli su danas zvaničnici lokalnim medijima.

Incident se dogodio u okrugu Kalakuriči u toj državi gde je više od 100 ljudi na lečenju od trovanja alkoholom u raznim bolnicama, rekao je glavni zvaničnik tog okruga M.S.Prasant za novinsku agenciju PTI.

On je rekao da se stalno menja broj osoba koje su u kritičnom stanju nagoveštavajući da bi broj umrlih mogao da poraste.

Zvaničnik te države rekao je preko platforme Iks da su uhapšeni oni koji su pravili taj alkohol, a da su preduzete mere i protiv zvaničnika koji nisu to sprečili.“Takvi zločini koji uništavaju društvo će biti ugušeni gvozdenom pesnicom“, rekao je on.

Masovna trovanja ilegalno spravljenim pićem su učestala u Indiji, gde siromašni građani zbog finasijskih razloga ne mogu da kupovinu legalnog pića obave u radnjama. Nezakonito spravljenom piću jačina se povećava mešanjem s hemikalijama kao što su pesticidi ili metanol. Ta proizvodnja je izuzetno unosna za krijumčare koji ne plađaju poreze i prodaju ogromne količine svojih proizvoda siromašnim po jeftinoj ceni.

U 2022. godini više od 30 osoba umrlo je u istočnoj Indiji posle navodnog pijenja otrovnog alkohola prodavanog bez dozvole, a 2020. godine najmanje 120 osoba je umrlo od ilegalnog alkohola u severnoj indijskoj državi Pendžab.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije