Od 1. septembra stupila je na snagu da se kroz Austriju prođe sa kosovskom vozačkom dozvolom

Datum: 07.09.2023
Podeli Tvituj

Ambasada Republike Kosovo u Austriji saopštava da je od 1. septembra 2021. godine stupio na snagu tranzit kroz Austriju sa vozačkom dozvolom Republike Kosovo.

Objavom na Fejsbuku su istovremeno objavili koje kategorije će imati koristi od ove olakšice, uz ocenu da isto neće važiti za one državljane Kosova, koji imaju boravišnu dozvolu u Austriji, prenosi teve1.info.

„Ambasada Republike Kosovo u Austriji saopštava da je od 1. septembra 2023. godine, nakon izmene i dopune Saveznog zakona Austrije i odgovarajućeg normativnog akta, dozvoljen prolaz kroz Austriju sa vozačkom dozvolom Republike Kosovo. Sledeće kategorije imaju koristi od ove olakšice: građani Kosova koji su u Austriji kao posetioci, građani Kosova koji prolaze kroz Austriju, državljani Kosova koji imaju privremeni boravak u Austriji. Ova olakšica još ne važi za sve one državljane Kosova, koji imaju redovan boravak u Austriji sa boravišnom dozvolom“, navodi se u njihovoj objavi.

Osim toga, pisali su da će Ambasada Republike Kosovo u Austriji i institucije Republike Kosovo nastaviti svoju intenzivnu posvećenost potpunom priznavanju vozačkih dozvola, što će olakšati konverziju i potpunu zamenu vozačkih dozvola za građane. Republike Kosovo sa dugotrajnom dozvolom boravka u Austriji.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije