Orlić: Oduševljeni smo inicijativom opozicije za izbore, odgovor u najkraćem roku

Datum: 05.09.2023
Podeli Tvituj

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je, nakon što je opozicija zatražila izbore i najavila da će blokirati današnji rad parlamenta, da je "oduševljen tom inicijativom", ali da će Skupština Srbije nastaviti da radi.

„Na dnevnom redu sednice koja je zakazana za danas nalazi se rebalans budžeta, taj rebalans će da omogući i da povećamo ponovo penzije i plate, da isplatimo pomoć i podršku majkama i njihovoj deci u Srbiji, kao i da obezbedimo ono što je potrebno i poljoprivrednicima, da se izdvoji za lečenje retkih bolesti, za nastavak infrastrukturnih projekata“, naveo je Orlić na konferenciji za novinare u holu Skupštine.

Reagujući na najavu opozicije da će blokirati rad parlamenta, Orlić je rekao:

„Pritom kažu da će to da rade zato što traže izbore. SNS sa oduševljenjem prihvata tu njihovu inicijativu. Postaraćemo se da o tome dobiju odgovor u najkraćem mogućem roku. Potrebno je da informišem Vladu, predsednika republike, tražićemo odgovor u relativno kratkom roku, recimo u narednih 30 dana“, kazao je Orlić.

Prema njegovim rečima, govoreći o izborima i blokadi parlamenta, opozicija je danas iznela pretnje.

„Pretnje da nećete da dozvolite da Skupština radi svojim tokom je pretnja nasiljem“, rekao je Orlić.

Najavio je da će sednica biti održana, bez obzira da li će opozicija biti na njoj.

„Skupština će nastaviti da održava sednice, da se bavi rebalansom budžeta. O svemu možemo da pričamo, ali da vi sebi date za pravo da odlučite da penzioner ne dobije povećanje penzije, majke svoj novac, to tako neće moći, mi ćemo zato da radimo“, zaključio je.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije