Osmani: Ponekad se nedeljama ne slažemo, ali onda postignemo dogovor

Datum: 05.09.2023
Podeli Tvituj

Predsednica Kosova Vjosa Osmani pozvana je u emisiju "TOP STORI" na Top Channel-u.

Tokom intervjua, pitana je i o njenoj harmoniji sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

Na to je Osmani odgovorio da nemaju sukoba iako ima nijansi.

„Ne kažem da imamo sukobe. Ima nijansi, sasvim je normalno da ima nijansi na različitim temama od internih do tema razgovora, koordinacije sa saveznicima. Ali imamo iste ciljeve“ – odgovorila je Osmani.

„Čak i o unutrašnjim temama, posebno u vezi sa borbom protiv kriminala i korupcije, koja je preduslov za uspeh Kosova za bilo koju drugu temu, ali i za ciljeve koje imamo za evroatlantske integracije zemlje, nijanse su potpuno normalno", dodala je ona.

Osmani je, međutim, naglasila da postoje slučajevi kada se nedeljama vode duge debate i nesuglasice između nje i glavnog izvršnog direktora Kosova.

„Ima nijansi, imamo duge debate, ponekad se nedeljama ne slažemo u tim raspravama, ali onda se dogovorimo... komuniciramo, ne prekidamo komunikaciju u tom trenutku čak i kada imamo velike nesuglasice“.

S tim u vezi, Osmani je rekla da je, uprkos tome što ona i Kurti ne štede kritike jedni prema drugima, izrazila da veruje da je formula za postizanje pomirenja među njima i činjenica da poštuju mentalitet jedni drugih i da veruju u jedni drugima ciljevi zajedništvo koje, prema Osmanijevom mišljenju, ona i Kurti imaju.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije