Pištaljka: Upravnik zatvora u Šapcu kaznio uzbunjivačicu

Datum: 04.09.2023
Podeli Tvituj

Upravnik Kazneno-popravnog zavoda u Šapcu Dušan Đukić, ohrabren odlukom tužilaštva koje je odbacilo krivičnu prijavu protiv njega, kaznio je smanjenjem plate uzbunjivača Jelenu Marković Milošević po sva četiri disciplinska postupka pokrenuta u svega mesec dana jer je prijavila nezakonite aktivnosti, navodi portal Pištaljka.

Konstatuje se da je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu ocenilo, uprkos izmenjenim iskazima svedoka i brojnim nelogičnostima u istrazi, da ne postoje osnovi sumnje da je Đukić zloupotrebio službeni položaj, čime mu je omogućilo da nastavi dugogodišnju odmazdu prema Jeleni Marković Milošević.

„Nakon što je utvrđeno da su sve prijave Jelene Marković Milošević neosnovane, ona se ne može smatrati uzbunjivačem, niti ima osnova za zaštitu u smislu odredbi Zakona o zaštiti uzbunjivača“, ocenio je Đukić.

Pištaljka navodi da status uzbunjivačima niko ne dodeljuje, niti oduzima – ni sud koji može da ih zaštiti, pa ni upravnik Kazneno-popravnog zavoda.

Jelena Marković Milošević je prijavila Đukića da je koristio zatvorska sredstva i radnu snagu zaposlenih i zatvorenika za zidanje nelegalne vikendice na obali Save.

Đukić je Jeleni Marković Milošević smanjio platu za 20 odsto za dva meseca, zatim za 20 odsto za pet meseci, pa za 30 odsto za tri meseca i konačno za 30 odsto za pet meseci.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije