Počelo je poljupcem, a završilo se uvredama: Hrvatski ministar na udaru kritika zbog Analene Berbok

Datum: 09.11.2023
Podeli Tvituj

Ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman u Hrvatskom saboru objasnio je da je njegov poljubac nemačkoj koleginici Analeni Berbok „bio nespretan pokušaj pozdrava“.

U raspravi, koja je često izlazila izvan okvira, pa završila i na uvredama, Anka Mrak Taritaš pitala je ministra šta je hteo da postigne poljupcem nemačkoj ministarki, zbog čega je, kako tvrdi, dospeo na sve svetske televizije.

„To je bio nespretan pokušaj pozdrava sa koleginicom sa kojom se znam već dve godine, uvek se pozdravimo“, objasnio je.
„Ako to ne smeta nemačkoj ministarki, ne znam zašto smeta vama, to je bio kurtoazni pozdrav koji je, možda, bio nespretan, u Nemačkoj je to nevažno“, izjavio je Grlić Radman.

Njegov je istup, međutim, zasmetao Peđi Grbinu iz SDP-a koji ga je nazvao „seljačinom“. „Ovakva seljačina, koji je izvređao Hrvatsku, sve nas, (…) na ovakav način nam docira, opisuje pa nakon svega vređa, a vi ne reagujete“, prozvao je Grbin predsedavajućeg Antu Sanadera, nakon što je besno vikao Grliću Radmanu da isključi mikrofon, kako bi se mogao javiti za reč.

“Zašto se derete, ponašali ste se kao zadnji uličar, koji je to način da ministra tako vređate, nazivate ga ‘seljačino’”, uzvratio mu je Sanader?

Grlić Radman jeGrbinov istup nazvao nečuvenim, kazavši da se pokazao kao nasilnik i siledžija, koji ga je, možda, hteo i udariti.

Neka mu to ide na čast, poručio je ministar.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije