Potpuno oblačno, povremeno kiša i pljuskovi

Datum: 10.03.2023
Podeli Tvituj

Nakon noći u kojoj su se smenjivali vedro i oblačno vreme povremeno praćeno slabom kišom, pred nama je dan sa nešto više padavina i oblaka.

Tokom popodneva će biti mogućnosti za grmljavinu i jače lokalne pljuskove.

Najviša temperatura će verovatno dostići 12 stepeni Celzijusa.

Trenutna vlažnost vazduha je 83%, dok je vazdušni pritisak ispod normale sa 1.007 mBara.

Očekuje se slab vetar, od 12 do 20 km/h, sa mogućim udarima do 31 km/h povremeno. Vetar ujutru jugoistočni, a posle podne južni.

Kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim obolјenjima se savetuje izvesna opreznost usled očekivanog uticaja biometeoroloških prilika. Mogući su glavobolјa, reumatski bolovi i neraspoloženje.

Tokom naredne noći i u prvim satima subote nebo će ponovo biti mestimično oblačno, uz moguću pojavu lokalnih pljuskova. Maksimalna temperatura do 10 stepeni, a više padavina se očekuje u drugom delu dana. Tokom noći na subotu će duvati slab, a danju umeren vetar brzine do 30 km/h. Tokom dana, s vremena na vreme, udari bi mogli dostizati i brzinu od 47 km/h. Tokom noći će duvati jugozapadni, ujutru zapadni, a popodne severni vetar.

U nedelju, ponedeljak i utorak se očekuje suvo i toplije vreme. Jutarnje temperature će se kretati oko nule ili biti u blagom minusu.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije