Premijer Severne Makedonije u poseti Srbiji

Datum: 31.03.2023
Podeli Tvituj

Predsednik Vlade Severne Makedonije Dmitar Kovačevski boravi u zvaničnoj poseti Beogradu, gde se u petak sastao sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Kovačevski i Brnabić razgovarali su u Palati "Srbija" u četiri oka, a nakon toga je počeo plenarni sastanak delegacija vlada Srbije i Severne Makedonije.

Ranije u petak Kovačevski se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Vučić je, kako je saopšteno nakon sastanka, konstatovao da u Srbiji i Severnoj Makedoniji postoji čvrsta politička volja za dalje jačanje saradnje, te je predložio konkretne korake u oblasti trgovine, turizma, kulture i sporta.

Dodao je da je sa gostom iz Severne Makedonije razgovarao o saradnji u okviru inicijative "Otvoreni Balkan" i dodatnim koristima za građane Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Premijer Kovačevski je na sastanku sa Vučićem naglasio da između Srbije i Severne Makedonije više nema otvorenih pitanja i da je partnerstvo dveju država primer za region, navodi se u saopštenju objavljenom nakon sastanka u Predsedništvu.

Severna Makedonija je uz Srbiju i Albaniju članica regionalne ekonomske inicijative "Otvoreni Balkan".

Inicijativa je pokrenuta 2019. godine da bi se, kako su objasnili zvaničnici tri zemlje, unapredila sloboda kretanja, roba i usluga.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije