Rukometaši Burundija, koji su nestali u Hrvatskoj, pronađeni u Belgiji

Datum: 02.09.2023
Podeli Tvituj

Dvojica mladih rukometaša Burundija koji su u avgustu tokom Svetskog kadetskog prvenstva nestali u Hrvatskoj zatražili su azil u Belgiji, a pretpostavlja se da su još osmorica državljana Burundija koji su zatražili azil u toj državi mladi rukometaši, saopštila je hrvatska policija.

Desetorica državljana Burundija su nestala 9. avgusta u Rijeci, tokom Svetskog kadetskog prvenstva u rukometu na kojem su se takmičili, prenosi RTS.

Kako je tada rečeno, oni su se udaljili iz studentskog centra u Rijeci i nisu odgovarali na pozive, nakon čega je prijavljen njihov nestanak.

Uprava hrvatske policije je saopštila da je od belgijske službe za migracije dobila obaveštenje da je deset maloletnih državljana Burundija, bez pratnje, zatražilo azil u Belgiji.

Kako se navodi, zasad je utvrđeno da su dvojica maloletnika članovi kadetske reprezentacije Burundija.

„Nastavljamo intenzivnu suradnju s migracijskom službom Belgije u cilju utvrđivanja identiteta i ostalih državljana Burundija iz te grupe, s obzirom na to da je vidljiva podudarnost te postoji velika mogućnost da su i ostalih osam državljana Burundija upravo oni igrači koji su samovoljno nezakonito napustili RH, a kako bi sekundarno migrirajući u Belgiji podnijeli zahtjev za azil“, rečeno je u saopštenju Uprave hrvatske policije.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije