Specijalni tužilac odobrio Kurtiju da svedoči u slučaju Srbina optuženog za ratne zločine

Datum: 06.09.2023
Podeli Tvituj

Advokat Dejan A. Vasić podneo je juče zahtev za svedočenje premijera Aljbina Kurtija u slučaju Dragiše Milenkovića iz Kišnice, nakon što je Specijalni tužilac prethodno odobrio da Kurti bude saslušan kao svedok odbrane.

Zahtev da aktuelni premijer Aljbin Kurti svedoči u postupku protiv Dragiše Milenkovića za ratne zločine podneo je prošlog meseca advokat Vasić.

„Nakon što je specijalni tužilac odobrio izvođenje dokaza saslušanjem u svojstvu svedoka odbrane aktuelnog premijera Kosova, g. Aljbin Kurti, danas sam premijeru podneo ponovljeni zahtev za dokaze preko vladine kancelarije”, rekao je Vasić za KIM radio, prenosi Paparaci.

On je dodao da je uz zahtev za svedočenje dostavio i svoje kontakte za eventualno razjašnjenje sadržaja svedočenja.

Očekujem da će svedočenje biti prihvaćeno narednih dana“, zaključio je advokat Vasić.

Da podsetimo, Dragiša Milenković uhapšen je 21. juna u Kišnici. Tužilaštvo tereti Milenkovića za ratne zločine protiv civilnog stanovništva u periodu od 1998. do 1999. godine. Sumnja se da je sistematski vršio torturu, fizičko i psihičko nasilje, te da je nečovječno postupao prema albanskim zarobljenicima.

Preuzmi premijum VordPress temeBesplatno preuzmi VordPress temeBesplatno preuzimanje VordPress temePreuzmi najbolje VordPress teme Besplatno preuzimanjeudemi plaćeni kurs besplatno preuzimanje preuzmi intek firmverPreuzmi poništenu VordPress temu besplatno preuzimanje.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije