Srbin uhapšen zbog ratnih zločina u Prizrenu, sa svojom zloglasnom grupom imao je sukob i sa braćom Krasnići

Datum: 18.10.2023
Podeli Tvituj

Vlasti na Kosovu uhapsile su osumnjičenog za ratne zločine na Kosovu, saopštilo je 29. septembra Specijalno tužilaštvo. Uhapšeno lice je, kako je saopšteno iz Tužilaštva, M.P., ​​srpske nacionalnosti, državljanin Kosova i Srbije. On je osumnjičen za krivično delo „ratni zločin protiv civilnog stanovništva“.

„Specijalno tužilaštvo saopštava da je protiv istog lica podneta krivična prijava zbog sumnje da je u septembru 1998. godine u naselju „Hoka Mahall“ u Prizrenu učestvovao u ubistvu tri civila albanske nacionalnosti, koji nisu umešani u rat“, navodi se u saopštenju.

Ovaj osumnjičeni je zajedno sa dva brata blizanca iz Arbanasa i još nekim Srbima imao svoju grupu u kojoj su vršili nasilje nad Albancima u Prizrenu i okolini! On je takođe osumnjičen da je deo paravojne grupe. Početkom 1998. godine ovaj osumnjičeni je imao sukob sa braćom Hilmijem i Avnijem Krasnićijem iz Prizrena. Braća Krasnići su imali stalne pretnje i napade ove grupe kriminalaca!

Usled nekih sukoba, Hilmiua, bivšeg pripadnika OVK, ova grupa je (u januaru 1998. godine) izbola nožem, dok je njegov brat Avniu takođe imao brojne rane od ove grupe paravojnih formacija.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije