Ukrajina: Naš snajperista oborio svetski rekord

Datum: 21.11.2023
Podeli Tvituj

Ukrajinski snajperista oborio je svetski rekord, ubivši ruskog vojnika s udaljenosti od 3,8 kilometara, saopštila je Služba bezbednosti Ukrajine (SBU).

Neproverenu informaciju, koja je prvo kružila ukrajinskim medijima, potvrdio je za Newsweek izvor iz ukrajinskih obaveštajnih krugova.

Inače, snajperista kanadskih specijalnih snaga je od 2017. držao rekord nakon što je potvrđeno da je izvršio ubistvo snajperom s udaljenosti od 3.540 metara u Iraku, prenosi Index.hr.

Pre njega je titulu nosio britanski snajperista Krejg Harison koji je 2009. ubio talibanskog borca u Avganistanu, pogodivši s udaljenosti od 2.475 metara.

„Snajperista SBU-a postavio je svetski rekord. Pogodio je ruskog vojnika s neverovatne udaljenosti“, saopštila je SBU-ov kancelarija za medije. Dodali su da je hitac premašio prethodni svetski rekord za otprilike 260 metara.

„SBU-ovi snajperisti menjaju pravila svetskog snajperskog delovanja, pokazujući sposobnost efikasnog rada na fantastičnim udaljenostima“, istakli su. U međuvremenu, ukrajinski mediji su podelili snimke koje navodno pokazuju rekordni hitac.

Ukrajina brzo ulazi u 21. mesec rata nakon što je Rusija izvršila invaziju u februaru prošle godine.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije