Ukrajina: Rusija izvela najširi raketni napad ove godine

Datum: 01.11.2023
Podeli Tvituj

Ukrajina je u sredu saopštila da je Rusija granatirala više od 100 naselja u poslednja 24 sata, što je više nego u bilo kom danu ove godine.

Ruske snage od početka invazije u februaru prošle godine ispalile su milione granata na ukrajinske gradove, naselja i sela duž linija fronta otkako je započela ofanzivu prošlog februara, pretvorivši više mesta na istoku Ukrajine u ruševine.

"Neprijatelj je u poslednja 24 sata granatirao 118 naselja u 10 regiona. Ovo je najveći broj gradova i sela koji su bili napadnuti od početka godine", rekao je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Igor Klimenko na društvenim mrežama.

Kijev je takođe izvestio o ruskom napadu na rafineriju nafte u Kremenčuku, industrijskom gradu u centralnom delu zemlje.

Žrtava nije bilo, ali je bilo potrebno nekoliko sati da skoro 100 vatrogasaca ugasi požar, rekao je Klimenko.

Kijev i Zapad strahuju da će Rusija pojačati napade na ukrajinsku energetsku infrastrukturu uoči hladne zime, kao što je Moskva radila prošle godine.

Tokom noći u granatiranju je jedna osoba poginula u severoistočne oblasti Harkiv i jedna u južnoj oblasti Herson, saopštili su lokalni zvaničnici.

Ukrajinske vazduhoplovne snage su takođe u sredu saopštile da su oborile 18 od 20 ruskih bespilotnih letelica koje su lansirane tokom noći, dok je rusko ministarstvo odbrane saopštilo da je oborilo dve ukrajinske bespilotne letelice iznad regiona Brjansk i Kursk, koje se graniče s Ukrajinom.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije