Vučević: Glasanje u Strazburu nastavak festivala licemerja

Datum: 17.04.2024
Podeli Tvituj

Mandatar za sastav nove Vlade Miloš Vučević kaže za RTS da je u Strazburu viđen nastavak festivala licemerja i još jedan ekser u sanduk međunarodnog prava.

Potpredsednik Vlade, ministar odbrane u tehničkom mandatu i mandatar za sastav nove Vlade Miloš Vučević rekao je u Dnevniku RTS-a povodom glasanja u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, da je Srbija na istorijskom mestu na kojem je bila uvek, da može svakog da pogleda u oči.

Ističe da Srbija, pre svega, ne krši osnovne principe međunarodnog javnog prava i osnovna pravila i standarde koja bi trebalo da važe za sve države.

“Ono što smo juče videli u Strazburu je nastavak tog festivala licemerja i još jedan ekser u mrtvački sanduk međunarodnog javnog prava i svih standarda koja bi trebalo da važe”, istakao je Vučević.

Dan nakon glasanja u Savetu Evrope Vučević kaže da to nije samo pitanje da li je Kosovo država, jer nije, već nisu ispoštovani ni osnovni principi koje su sami postavio pred Prištinu, od kojih je najvažniji formiranje ZSO.

“To nije pitanje naše percepcije KiM kao kolevke identiteta već su oni sami pogazili ono što su postavili, jer im je to neko tražio telefonom ili mejlom. Srbija će se boriti argumentima, činjenicama, pravom, moralom i verom u sebe, jer ako mi ne verujemo u sebe ne možemo očekivati ni da će drugi”, poručio je Vučević.

Kaže da nema mnogo manevarskog prostora ali i da nema povlačenja i predaje.

“To što gaze osnovne norme na kraju će biti njihova bruka, ali ne može trajno da bude zakonito ono što je nezakonito”, rekao je Vučević.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije