Vučić u Minhenu razgovarao sa Boreljom: Srbiji snažno zamereno neuvođenje sankcija Rusiji

Datum: 18.02.2023
Podeli Tvituj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se 18. februara, drugog dana Minhenske konferencije o bezbednosti, sastao s visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom (Josep Borrell) sa kojim je imao, kako je napisao, "otvoren razgovor" i "pripreme za nastavka dijaloga između Beograda i Prištine".

"Srbiji je snažno zamereno neuvođenje sankcija Ruskoj Federaciji", napisao je Vučić na svom Instagram profilu i dodao da se razgovori uskoro nastavljaju.

Sastanku je prisustvovao i predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, prema slikama koje je Vučić priložio na Instagram profilu.

Vučić je juče, prvog dana Minhenske konferencije o bezbednosti, razgovarao sa više zvaničnika, a imao je i kratak sastanak sa Boreljom i najavio da će u Minhenu još razgovarati sa njim.

Evropska služba za spoljne poslove saopštila je juče da su Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti potvrdili da će u ponedeljak, 27. februara doći u Brisel na nastavak dijaloga pod okriljem EU.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije