Vučić za sastanak 27. februara: Držaćemo se crvenih linija

Datum: 23.02.2023
Podeli Tvituj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će se u ponedeljak na sastanku u Briselu držati crvenih linija po pitanju Kosova.

Vučić je pred novinarima rekao da će se, što se evropskog plana tiče, držati crvenih linija, iako je dodao da ih očekuju "teške noći".

„Sve što sam rekao u Skupštini, razumem vašu zabrinutost i zabrinut sam i čekaju nas mnoge teške noći, ali Srbija će ostati pri onome što jesam i što sam rekao u Skupštini Republike Srbije. „Šta bude, neka bude“, rekao je.

Predsednik Srbije je izjavio i da je uputio pismo međunarodnoj zajednici o policijskim stanicama na severu.

„Da, lično sam to uradio u razgovoru sa trupama Kfora i sa Miroslavom Lajčakom i Borelijem i sa svim međunarodnim predstavnicima sa kojima sam razgovarao. Bukvalno sa svima i pismeno od Srpske liste Kancelariji za Kosovo, bukvalno smo to poslali na sve adrese, to je naš posao, ali što se mene tiče, mislim da nisam potpisao neke od ono pismo, mislim na predstavnike zemalja koje ne priznaju, u pismu koje sam potpisao, nisam siguran, moram da proverim, nije mi ovo rekao, ali čini mi se da ću dobiti nešto pre ponedeljak“, rekao je Vučić.

On je rekao da pitanje energetike na severu Kosova još nije završeno i da je to, prema njegovim rečima, veliki problem.

„Slušajte, reći ću vam da pitanje energetike još nije završeno i neću da vam objašnjavam koliki je problem i da li će vam dati dozvolu ili će vam oduzeti dozvolu. za prava raspodele i tako dalje, ali svi znaju suštinu zajednice srpskih opština, ovako ćete pristupiti rešavanju problema zajednice srpskih opština, hvala, to je sve“, rekao je on.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije