Zaracin o evropskom predlogu: Mlada možda nije mnogo lepa, ali brak mora da se sklopi

Datum: 15.03.2023
Podeli Tvituj

Specijalni izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan Manuel Zaracin ocenio je za RTK da je evropski predlog najbolji mogući sporazum koji se može postići i da nema bolje formulacije za interese Kosova koja bi mogla biti realna.

„Mlada možda nije mnogo lepa, ali brak mora da se sklopi. Možda dogovor nije u potpunosti ispravan, ili najbolji mogući, ali se moraju sagledati mogućnosti koje obuhvata ovaj sporazum“, naglasio je Zaracin, koji navodi da razume zabrinutost zbog različitih formulacija.

"To je veoma važan sporazum za Kosovo i mora da se reši. Dve su veoma važne stvari, prvo je da je sporazum objavljen i da svako može da ga pročita. To svakako treba da se ceni", istakao je Zaracin.

"Ne verujem da bi u tom sporazumu moglo da postoji bolja formulacija za interese Kosova koja bi mogla biti realna da se postigne u tom procesu, tako da je potpuno jasno da ako Kosovo odbaci ovaj sporazum, nikada neće biti najboljeg dogovora na stolu", poručio je on.

Zaracin smatra da, kada je reč o Zajednici srpskih opština, nema opasnosti po integritet i suverenitet Kosova i da treba imati pozitivan pristup o tom pitanju.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije