Dačić negirao da je bio na bezbednosnoj konferenciji u Moskvi

Datum: 25.05.2023
Podeli Tvituj

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić negirao je da je bio na međunarodnoj bezbednosnoj konferenciji u Moskvi.

Posle sastanka sa predsedavajućim OEBS Bujarom Osmanijem, Dačić je novinarima rekao da je bio na večeri u Beogradu sa Osmanijem kada je objavljeno da je u Moskvi.

On je rekao da nije dobio poziv da učestvuje na toj konferenciji i da zato nije ni bilo predviđeno da putuje u Rusiju.

Dačić je naveo da on kao ministar spoljnih poslova nigde ne može da putuje tajno čak i kada bi to želeo, jer sa njim ide policijsko obezbeđenje.

Dodao je da nema razloga da bilo gde putuje tajno i da će uvek reći ukoliko bude želeo negde da putuje.

Dačić je ocenio da je „sa negativnom konotacijom“ objavljeno da je bio u Moskvi, kao da je krišom tamo otišao.

Naveo je da je to još jedan primer hibridnog rata, odnosno lažnih vesti i istakao da je u Srbiji problem što lažne vesti ne dolaze samo s jedne strane sveta, već „ko god stigne poseje poneku lažnu vest“.

Dačić je rekao da Srbija nema nikakvu tajnu, već da ima zvanične državne organe koji ne kriju kuda idu, upitavši zašto bi neko tajno učestvovao na javnom sastanku „gde će neko da ga slika“.

On je upitao i zašto, ako je već učestvovao na sastanku u Moskvi, nije objavljena njegova slika sa sastanka i istakao da bi se on „prvi slikao“.

Beogradski mediji su sredu objavili da je Dačić učestvovao na plenarnoj sednici 11. Međunarodne bezbednosne konferencije u Moskvi.

Sa Dačićem je, kako je navedeno, bio i šef Bezbednosno-informativne agencije Aleksandar Vulin, a počasni gost na tom događaju bio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije