DANAS U TRI GRADA REGISTROVANO ČAK 5 ZEMLJOTRESA! Tlo u Srbiji NE MIRUJE - Poslednji potres zabeležen u Kraljevu, a evo koji je bio NAJJAČI!

Datum: 26.02.2023
Podeli Tvituj

Zemljotres jačine 2,5 jedinica Rihterove skale, dogodio se danas, u 15.19, na teritoriji grada na Ibru, sa epicentrom u ataru obližnje Žiče, objavljeno je na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda.

Potresi ovog intenziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti, pa tako ni ovo podrhtavanje tla nije izazvalo štetu.

Kratkotrajni zemljotres uglavnom su osetili Kraljevčani na višim spratovima ovdašnjih stambenih zgrada i solitera, a od početka ovog meseca ovo je bilo ukupno 12. podrhtavanje tla sa epicentrom na području grada na Ibru, jačine od 1,5 do 2,5 rihtera.

Još pet zemljotresa

Prvi potres zabeležen je u Boru u 09:50 časova, a njegova jačina bila je 1,7 stepeni Rihterove skale. Drugi zemljotres se dogodio u Donjem Milanovcu u 09:58 sati. Jačina tog potresa je 2,1 stepeni Rihterove skale.

Treći potres registrovan je u Boru i bio je jačine 1,9 stepeni, a zabeležen je u 11:42 časova. Naredna dva zemljotresa su raegistrovana u Majdanpeku, u 12:39 i u 13:28 časova. Jačina četvrtog po redu potresa je 2,3 stepeni Rihterove skale, a petog 1,9 stepeni.

Ovi potresi su posledica ljudskog faktora usled čestog miniranja na ovom prostoru, što potvrđuje i katalog lociranih zemljotresa Republičkog seizmološkog zavoda.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije