Izdavanje dinara, Lajčak očekuje ponovno susret Bislima i Petkovića ove nedelje

Datum: 01.04.2024
Podeli Tvituj

Posrednik Evropske unije za dijalog Kosovo-Srbija Miroslav Lajčak rekao je da će ove nedelje u Briselu biti održan još jedan sastanak sa glavnim pregovaračem Kosova Besnikom Bislimom i Srbije Petrom Petkovićem.

Lajčak je rekao da je koristan sastanak u ponedeljak sa Bislimom i Petkovićem, gde su, kako je rekao, stranke imale priliku da obrazlože svoje ideje i stavove.

„Nedelja pre uskršnjeg raspusta bila je kratka, ali intenzivna nedelja. U ponedeljak sam primio u Briselu glavne pregovarače Kosova, zamenika premijera Bislimija i direktora Srbije, direktora Petkovića, da nastavimo razgovore o pronalaženju izvodljivog rešenja za ljude pogođene odlukom Centralne banke Kosova. Sve u svemu, bio je to koristan sastanak. Obe strane su imale priliku da objasne svoje ideje i stavove“, napisao je Lajčak.

Evropski emisar je rekao da su se saglasili i da je u četvrtak potreban još jedan sastanak, dok se nada da će preostali sporovi biti rešeni.

„Na kraju smo zaključili da će biti potreban još jedan sastanak. Dve strane će se ove nedelje vratiti u Brisel i nadam se da ćemo u četvrtak uspeti da prevaziđemo preostale razlike“, napisao je evropski emisar.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije