Koka-kola objavila dokument koji otkriva šta se događalo i zašto nisu komunicirali s javnošću

Datum: 17.11.2023
Podeli Tvituj

Koka-kola Hrvatska u četvrtak je objavila da je poslednjom analizom Državnog inspektorata uklonjena svaka sumnja u zdravstvenu ispravnost njihovih proizvoda.

“Dana 15.11.2023. godine primljen je analitički izveštaj 235940 od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo iz kojeg proizlazi da je dostavljen uzorak Romerquelle Emotion sa ukusom borovnica nar, 330 ml i oznakom 12.2023/L 17Q03:54RG zdravstveno ispravan”, poručuju iz Koka-kole HBC Hrvatska.

Objavili su i zapisnik Državnog inspektorata koji otkriva ključne podatke o tome šta se odvijalo tpkom osam dana kada se sumnjalo da su pića koja proizvodi Koka-kola kontaminirana, a što se sada pokazalo netačnim.

U tom razdoblju došlo je i do zabrane prodaje određenih serija Koka-kole i Romerquellea, ali ustanovilo se da su i te serije zdravstveno ispravne.

Zašto Koka-kola nije odmah komunicirala s javnošću

U zapisniku stoji da je rok za izvršenje mera bio odmah i trajao je dok se službenim analizama ne utvrdi ispravnost ostatka serije. Koka-kola tih dana nije komunicirala javnosti o detaljima onoga što preduzimaju, a u zapisniku koji su u četvrtak objavili stoji da su 14. novembra inspekciju izvestili da su u sedam dana obišli 604 direktna kupca, dodatno su obišli 3.831 ostalog kupca pa su celu količinu od 3.623 komada boca zatečenih na tržištu vratili na skladište.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije