Koncert ilahija i kasida u selo Pousko kod Prizrena

Datum: 22.04.2023
Podeli Tvituj

Dugo najavljivan koncert ilahija i kasida od strane organizatora gde su bili gosti hora " Stambol " iz Novog Pazara i kulturno umetničko društvo " Šarski Behar " iz Prizrena.

Pored velikog očekivanja da će na koncert biti više hiljada ljubitelja ove muzike, nije se obestinilo, na koncertu je jedva prisustovalo nekoliko stotina gledaoca bez obzira na veliki apel da ih budu što više zbog postovanja gostiju iz Novog Pazara.

Hor " Stambol " iz Novog Pazara 4 puta je imao svoj nastup na ovim prostorima u opštini Prizren i u okolnim selima. Ovaj Bajramski koncert je održan na stadionu u selo Pousko, ali nažalost nije ispunio sva očekivanja organizatora.

Bošnjaci su nadaleko poznati po svojoj ljubavi prema muzici i tako žele da iskazu svoje druženje sa svojim vršnjacima i prijateljima iz celog regiona radi svojih prijateljskih veza i zabave.

Bosnjaci i omladina Bošnjaka strandarno organizuju zabave ovakvog tipa, svakog praznika ali čini se da je sve manje interesovanja zbog velikog odliva mladih i njihovih porodica van svoje države i tako tražeći svoj budući prosperitet u zemljama evropske unije. Svi sada vide spas i izlaz na otvaranju granica bezviznog režima koji će ne sumnjamo, napustiti još veći broj mladih tražeći svoj bolji i kvalitetniji život.

Mislimo da će u buduće biti sve manje ovakvih koncerata zbog manjka mladih koji vole ovakve zabave ovakvog tipa, ostaje da se vidi.

Video ispod na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=8zKSpLxaajc

 

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije