Kosovske vlasti nisu sprečavale Srbe da odu na miting SNS-a u Beogradu

Datum: 01.06.2023
Podeli Tvituj

List Alo objavio je vest pod nazivom „KURTIJEVI I VJOSINI JASTREBOVI: Moramo sprečiti Srbe da dođu 26. maja i pokažu koliko vole svoju zemlju”, pre velikog mitinga koji je organiyovala Srpska napredna stranka u Beogradu. Za ovkav spin naslov iskorišćen je Tviter status šefa kabineta predsednice Kosova u kome se navodi sa su mnogi Srbi sa severa Kosova primorani da idu na miting.

Slične tvrdnje i dokazi kružili su na društvenim mrežama što je ovaj tabloid iskoristio da dovede u vezu sa srpskom opozicijom. Alo u ovoj spinovanoj vesti navodi da “Kurtijevi i Vjosini jastrebovi ponavljaju priču Zorana Lutovca, Vuka Jeremića, Srđana Milivojevića”, čime je pokušao da vlast predstavi kao patriote, a opoziciju kao izdajnike, ne bi li podstakao više ljudi da dođu na miting Srpske napredne stranke u Beogradu.

U tekstu se takođe citira predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je govorio o prethodnim skupovima.

Činjenica je da Srbe koji su sa Kosova brojnim autobusima otišli na miting Srpske napredne stranke niko nije sprečavao da odu u Beograd.

Prema navodima organizatora skupa u Beogradu, iz srpskih sredina na Kosovu je za Beograd otišlo oko 10.000 Srba. Istog dana su specijalne jedinice Policije Kosova sa gradonačelnicima zauzele opštinske zgrade u opštinama na severu, što je potom postao povod za nove nemire i tenzije u ovom delu Kosova.

Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije