Kovačevski čestitao Kurtiju i Vučiću: Značajno dostignuće

Datum: 19.03.2023
Podeli Tvituj

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski čestao je premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju i srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću na hrabrosti i viziji i poželeo napredak svim građanima Kosova i Srbije na putu ka EU.

Kovačevski je pozdravio postignuti dogovor o primeni sporazuma za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije, koji će biti sastavni i obavezujući deo evropskog puta obe strane.

„Smatram da je dogovor o implementaciji Aneksa sporazuma, uključujući i sporazum o punoj implementaciji obaveza iz prethodnih sporazuma Dijaloga, značajno dostignuće. Mir, pomirenje i ekonomski razvoj ključni su preduslovi za ubrzani napredak čitavog Zapadnog Balkana ka EU“, naveo je premijer Severne Makedonije, prenosi agencija Beta.

Istakao je zadoboljstvo što je što je u ime makedonskih građana sa svojim timom bio domaćin, kako je naveo, ovog važnog pregovaračkog procesa pod okriljem EU i uz podršku SAD, čime je potvrđeno njegovo lično opredeljenje da Zapadni Balkan pripada u EU.

„Želim da čestitam predsedniku Vučiću i premijeru Kurtiju na hrabrosti i viziji, a svim građanima Srbije i Kosova želim napredak i uspeh na putu ka EU"

Dodao je da će Severna Makedonija uvek biti prijatelj svih susednih zemalja i nastaviće put evropskih integracija i strateškog dijaloga sa SAD.

Izvor:
Podeli vest:
Podeli Tvituj

Vesti iz iste kategorije